Laajakaista ja suoratoiston katselu

Laajakaista

Suomessa on myös tarjolla erilaisia kotimaisia suoratoistopalveluita, kuten Elisa Viihde, C More ja Ruutu, jotka tarjoavat suomalaisille kuluttajille suosittuja kotimaisia tv-sarjoja, elokuvia ja muita viihdetarjouksia.

Tässä on joitakin suosittuja suoratoistopalveluja ja niiden tarjoamia sisältöjä:

 • Netflix: Elokuvia, televisiosarjoja, dokumentteja, animaatioita, stand-up-koomikkoja
 • Amazon Prime Video: Elokuvia, televisiosarjoja, urheilua, dokumentteja
 • Disney+: Disney-elokuvia ja -sarjoja, Marvel-elokuvia ja -sarjoja, Star Wars -elokuvia ja -sarjoja, National Geographic -dokumentteja
 • HBO Nordic: Televisiosarjoja, elokuvia, dokumentteja, stand-up-koomikkoja
 • Viaplay: Televisiosarjoja, elokuvia, urheilua, dokumentteja, lasten ohjelmia
 • CMore: Televisiosarjoja, elokuvia, urheilua, dokumentteja, lasten ohjelmia
 • YouTube: Videoita eri kategorioista, kuten musiikki, vlogit, elokuvat, televisiosarjat, urheilu, opetusohjelmat ja paljon muuta.
 • SkyShowTime: SkyShowtime on uusi suoratoistopalvelu, joka tarjoaa parasta viihdettä, suurimpia menestyselokuvia ja sarjoja yksinoikeudella. Tutustu maailmankuulujen studioiden uutuuksiin ja suosikkeihin.
 • YLE areena, elokuvia, sarjoja dokumentteja – sarjoissa paljon brittisarjoja kuten Tukahduttava Rakkaus
 • MTV Katsomo ja suomalaiset sarjat kuten Mari Veitola Doc

Laajakaista on tärkeä tekijä suoratoiston katselussa, sillä se mahdollistaa nopean ja häiriöttömän suoratoiston. Mitä korkeampi laajakaistan nopeus on, sitä sujuvampaa ja parempilaatuista suoratoisto on. Tässä muutamia seikkoja, jotka kannattaa huomioida laajakaistan käytössä suoratoistoa varten:

 1. Nopeus: Suoratoisto vaatii tiettyä nopeutta, jotta sisältö latautuu nopeasti ja sujuvasti. Suositeltu nopeus riippuu sisällöstä, mutta yleensä 5-10 Mbps nopeus on riittävä. Tämä nopeus mahdollistaa laadukkaan katselukokemuksen myös silloin, kun useampi henkilö käyttää yhteyttä samanaikaisesti.
 2. Rajoitukset: Joillakin laajakaista-yhteyksillä voi olla kuukausittaisia datarajoituksia, mikä voi rajoittaa suoratoiston käyttöä tai johtaa ylimääräisiin kustannuksiin. On hyvä tarkistaa oman laajakaistayhteyden mahdolliset rajoitukset ja valita tarvittaessa suurempi datamäärä.
 3. Langaton yhteys: Langaton yhteys voi toimia hyvin, mutta kaapeliyhteys on usein parempi valinta suoratoistoon. Kaapeliyhteys tarjoaa paremman yhteyden ja vakauden, mikä voi auttaa välttämään hidastumisia ja katkoksia.
 4. Laadun valinta: Monet suoratoistopalvelut antavat käyttäjän valita laadun, jolla sisältöä halutaan katsella. Suurempi laatu vaatii enemmän kaistanleveyttä ja nopeutta, joten on hyvä valita laatu, joka sopii omaan yhteyteen ja käyttöön parhaiten.
 5. Palveluntarjoaja: Palveluntarjoaja voi vaikuttaa suoratoiston laatuun. Joillakin palveluntarjoajilla voi olla hitaampia yhteyksiä tai huonompaa palvelua kuin toisilla. On hyvä tutustua palveluntarjoajiin ja valita sellainen, joka tarjoaa hyvän yhteyden ja laadukkaan palvelun.

Näiden seikkojen huomioiminen auttaa varmistamaan, että laajakaista toimii tehokkaasti ja suoratoisto on laadukasta ja sujuvaa.

Yksi kommentti artikkeliin ”Laajakaista ja suoratoiston katselu”

Vastaa