Täysin suomalainen 5G verkko ja Telian liittymätarjous

4G ja 5G, Laajakaista

Tarjousaika: 3.-10.3.2024

Kampanja: Valittuihin liittymiin kaupan päälle 50€ Lidl-lahjakortti

Telian liittymät ja niiden edut

Telian liittymävaihtoehdot tarjoavat asiakkaille hyvää vastinetta rahalle. Ne ovat hinnaltaan kilpailukykyisiä ja niiden hinnoittelu on joustavaa. Asiakkaat voivat itse päättää, haluavatko he rajattomat puhelut ja viestit vai maksavatko ne käytön mukaan. Lisäksi Telian liittymissä puhelut ja viestit Pohjolan ja Baltian maihin kuuluvat liittymän hintaan.

Laaja verkkokattavuus Pohjolassa ja Baltiassa

Telia erottuu kilpailijoistaan sillä, että sillä on laajin oma verkko Pohjolan ja Baltian alueella. Tämä verkko kattaa Suomen, Ruotsin, Norjan, Tanskan, Viron, Latvian ja Liettuan. Erityisesti Suomessa Telian 4G-verkko tavoittaa 99,9 % väestöstä. Telia panostaa jatkuvasti verkkonsa parantamiseen vastatakseen asiakkaidensa tarpeisiin.

Rajaton 4G-netti ilman rajoituksia

Kaikissa Telian liittymissä tarjotaan rajaton internetin käyttö kotimaassa, ilman datakattoa. Rajaton-liittymän käyttäjät voivat nauttia täysin rajattomasta datankäytöstä myös Pohjolan ja Baltian maissa.

5G-verkon nopea laajentuminen

Vuonna 2022 Telian 5G-verkko on laajentunut huomattavasti, kattaen jo 160 kaupunkia Suomessa. Tämä tarkoittaa, että lähes 3,7 miljoonaa suomalaista pääsee nauttimaan 5G-verkon nopeudesta. Lisäksi Telian 5G-verkko on käytettävissä yli 40 eri maassa maailmanlaajuisesti.

EU-käyttö sisältyy liittymiin

Telian liittymien yksi suurimmista eduista on, että EU-käyttö sisältyy automaattisesti liittymän kuukausihintaan. Tämä tarkoittaa, että liittymää voi käyttää EU- ja ETA-maissa ilman lisäkustannuksia, poistaen yllätyslaskujen riskin.

Tarpeen keskustella kotimaisesta 5G:stä

Keskustelu kotimaisen 5G:n tarpeellisuudesta on noussut esille Suomessa. Telia Finlandin Online, markkinointi- ja analytiikkajohtaja Kati Riikonen painottaa, että kotimaisuuden korostaminen on tärkeää tietoturvan kannalta. Perinteisesti operaattorit ovat kilpailleet verkkojen peiton, nopeuden ja hinnan osalta, mutta nyt huomio kohdistuu myös tietoturvaan. Riikosen mukaan jokaisen liittymäasiakkaan tulisi pohtia, missä ja kenen verkoissa heidän datansa liikkuu. Kotimaisuus tuo lisää läpinäkyvyyttä ja turvallisuutta.

Kotimaisuuden merkitys 5G-verkoille

Kotimaisuuden korostaminen 5G-verkoissa ei ole pelkästään Telian itsensä nostama asia. Riikosen mukaan yli 80 % Suomen yrityspäättäjistä pitää kotimaisuutta tärkeänä 5G-verkon turvallisuuden kannalta. Telian valinta käyttää Nokiaa kumppaninaan 5G-verkoissa korostaa kotimaisuuden arvoa. Myös yhteisyritys Suomen Yhteisverkko Oy on tehnyt saman valinnan. Tämä investointi kotimaisuuteen tukee paitsi tietoturvaa, myös suomalaista työtä ja taloutta.

Kotimaisuuden vaikutus yhteiskunnassa

Kotiisuuus on aihe, joka herättää monenlaisia tunteita. Positiivisena asiana kotimaisuus tukee paikallista liiketoimintaa, työllisyyttä ja yhteisöllisyyttä. Riikonen mainitsee, että hänen kasvatuksessaan kotimaisuuden arvostaminen on ollut merkittävässä roolissa. Toisaalta kotimaisuus voi saada myös negatiivisia tulkintoja, kuten sulkeutuneisuutta ja ääriliikkeiden nousua. Riikonen korostaa, että iloinen ja rakentava kotimaisuus ei ole riippuvainen syntyperästä, vaan se on yhteisöllisyyden ja hyvinvoinnin edistämistä.

5G-verkon turvallisuus ja hallinta

Telia pyrkii varmistamaan, että verkon hallinta on omassa valvonnassaan. He käyttävät kyberturvallisuustyökaluja, jotka havaitsevat poikkeamia ja hyökkäyksiä verkkoliikenteessä. Tämän ansiosta asiakkaiden viestinnän yksityisyys ja tietoturva on turvattu. Riikonen korostaa, että 5G-verkon turvallisuus on kriittinen kansallisen turvallisuuden kannalta, mikä on myös suojelupoliisin päällikön Antti Pelttarin näkemys.

Kotimainen 5G-aikakausi

Suomen Telian toiminta 5G-verkkojen rakentamisessa kotimaisin voimin on merkittävä askel kohti turvallisempaa ja läpinäkyvämpää tietoliikennettä. Riikonen toivottaa tervetulleeksi kotimaiseen 5G-aikakauteen, joka lupaa paitsi nopeampaa ja kattavampaa verkkoyhteyttä, myös suurempaa tietoturvaa ja kotimaisen työn tukemista.

Yksi kommentti artikkeliin ”Täysin suomalainen 5G verkko ja Telian liittymätarjous”

Vastaa