Huomioi älykodin nettiyhteydet ? 4 vinkkiä parempaan digiarkeen

Valokuitu
valokuitua kotiin
valokuitua kotiin

Nykyajan älykotien toimivuus on pitkälti riippuvainen luotettavista nettiyhteyksistä. Tämän päivän kotitalouksissa teknologian rooli on merkittävä, olipa kyseessä etätyö, viihde tai kodin hallinta. Luotettavat ja nopeat nettiyhteydet ovatkin elintärkeitä nykyaikaisessa kodissa, jossa älyteknologia hallitsee arkea.

Suunnittelussa on tärkeää huomioida nykyisten ja tulevien teknologioiden tarpeet. Älykäs talotekniikka, kuten automatisoidut lämpötilan ja energiankulutuksen säätöjärjestelmät, ovat yhä yleisempiä. Ne edellyttävät jatkuvaa ja luotettavaa internetyhteyttä. Sähkön hinnan noustessa, älykkäät sähkönkäytön valvonta- ja ohjausjärjestelmät ovat entistä tärkeämpiä energiakustannusten hallinnassa.

Asiantuntijan näkökulma

Valokuitusen toimitusjohtaja Heikki Kaunisto korostaa, että uusia taloja rakennettaessa on viisasta suunnitella älykkäät tietoliikenneyhteydet heti alusta alkaen. Älykkäiden järjestelmien asentaminen vanhoihin taloihin vaatii usein suuria remontteja, mikä tekee suunnittelusta entistä tärkeämpää. Kaunisto pitää valokuituyhteyksiä olennaisena osana talon perusinfrastruktuuria.

Nettiyhteyden tärkeys

Nykyaikaiset kodit vaativat yhä enemmän kaistaa, kun kotona käytetään samanaikaisesti lukuisia laitteita, kuten älytelevisioita, tietokoneita ja turvajärjestelmiä. Etätyö, joka on nykyisin yleistynyt, asettaa omat vaatimuksensa nettiyhteyksille. Lisäksi tulevaisuuden virtuaaliympäristöihin perustuvat palvelut edellyttävät entistä nopeampia ja luotettavampia yhteyksiä.

Neljä vinkkiä älykodin nettiyhteyksiin

  1. Valokuituyhteyden saatavuus: Tarkista uuden talon tietoliikenneyhteydet etukäteen. Monet kiinteistönvälitystoimistot mainitsevat nykyään myynnissä olevien talojen tietoliikenneyhteydet.
  2. Todellinen nopeus: Testaa kotisi nykyisen nettiyhteyden todellinen nopeus. Muista, että mobiiliyhteyden ja valokuituyhteyden nopeudet voivat erota merkittävästi toisistaan.
  3. Tarpeen mukaan: Arvioi oma nettiyhteyden käyttötarpeesi. Yli 100 megabitin nopeuksille ei välttämättä ole tarvetta, ellei kotitaloudessa ole erityisen suurta datan käyttöä.
  4. Valokuidun luotettavuus: Valokuituyhteydet ovat luotettavia ja tarjoavat symmetrisen nopeuden, mikä on tärkeää esimerkiksi etätyöskentelyssä.

Valokuitunen Oy

Valokuitunen Oy rakentaa valokuituyhteyksiä taajamien koteihin ja yrityksiin valtakunnallisesti sinne, missä kysyntää on eniten. Valokuitu on paras saatavilla oleva kiinteä yhteys, joka ei pätki verkon kuormittumisen tai sääolosuhteiden takia. Valokuidulla kotitaloudet saavat tiedonsiirtoyhteydet kerralla kuntoon seuraavaksi vuosikymmeniksi. Kytkemme pientalojen valokuituyhteydet Telian ylläpitämään Avoin Kuitu -runkoverkkoon, jossa asiakas voi nyt ja jatkossa valita nettiliittymänsä usealta eri palveluntarjoajalta. Lähivuosina Valokuitunen investoi satoja miljoonia valokuituverkkoihin Suomessa, jo pelkästään vuoden 2023 aikana  investoimme 100 miljoonaa verkkojen rakentamiseen. Valokuitusen verkkojen rakentamisen pääyhteistyökumppani on Eltel. Meidät omistavat suomalainen sijoitusyhtiö CapManin Infra-rahasto ja Telia.

Valokuitunen Oy

Valimotie 21, 00380 Helsinki

https://valokuitunen.fi

Vastaa