Uusi kansainvälinen toimija valokuituverkkoon – ruotsalainen Bahnhof tulee Valokuitusen verkkoon laajakaistapalveluillaan

Valokuitu

Ruotsalainen palkittu laajakaistaoperaattori Bahnhof on Valokuitusen avoimeen palveluun perustuvassa kuituverkossa ensimmäinen ulkomainen yritys, jolta voi ostaa nettipalvelut. Kaiken kaikkiaan verkossa on jo kahdeksan palveluntarjoajaa ja valokuidun nettiliittymäksi kymmeniä liittymävaihtoehtoja.

Avoimeen palveluun perustuvan Avoin Kuitu -valokuituverkon laajakaistatarjonta kansainvälistyi, kun ruotsalainen laajakaistaoperaattori Bahnhof tulee Suomen markkinoille 31. tammikuuta. Bahnhof on ensimmäinen ulkomainen yritys, joka myy nettipalveluitaan Valokuitusen valtakunnallisessa verkossa, jossa kotitaloudet kytketään Telian hallinnoimaan Avoin Kuitu -verkkoon.

– Bahnhofin halu tulla Suomen markkinoille kertoo siitä, että verkkomme kasvu on tehnyt siitä houkuttelevan myös ulkomaisille toimijoille. Kiitos Bahnhofille, että he valitsivat Valokuitusen avoimen verkon palvelualustakseen ja uskovat nimenomaan Valokuitusen toimintamalliin suomalaisten asiakkaiden palvelemiseksi parhaalla mahdollisella tavalla. Asiakkaillemme tämä tarkoittaa lisää valinnanvaraa ja parempia palveluita, koska mitä enemmän verkossa on eri palveluntarjoajia, sitä varmemmin palvelut kehittyvät asiakkaiden tarpeiden mukaan ja hinnat pysyvät kilpailukykyisinä myös tulevaisuudessa, Valokuitusen toimitusjohtaja Heikki Kaunisto kertoo. 

Bahnhofin eri nopeuksien laajakaistapalveluita voi ostaa 31. tammikuuta alkaen niin yksityis- kuin yritysasiakkaat. Bahnhof pyrkii erottumaan muista toimijoista panostamalla tietoturvaan ja yksityisyydensuojaan sekä teknologisesti parhaisiin laitteisiin.

– Meille asiakkaiden tietoturva ja yksityisyys ovat äärimmäisen tärkeitä asioita, ja niihin keskitymme Suomessakin. Tarjoamme asiakkaillemme luotettavat ja äärimmäisen nopeat yhteydet, joissa yksityisyydensuoja on keskiössä. Meiltä myös yksityishenkilöt voivat hankkia esimerkiksi VPN-yhteyden, ja yrityksille tarjoamme muun muassa tietoturvallisia pilvipalveluita vahvalla yksityisyydensuojalla. Olemme todella innoissamme, että olemme Valokuitusen verkon ensimmäinen, ulkomailta tuleva palveluntarjoaja, Bahnhofin toimitusjohtaja Jon Karlung kertoo.

– Perustamisvuodestaan 1994 asti Bahnhofin asiakkaat ovat Ruotsissa tyytyväisimpiä vuodesta toiseen, nyt haluamme tehdä saman Suomessa. Palvelemme suomalaisia asiakkaita myös suomeksi, Karlung kertoo.  

Avoin Kuitu -palveluntarjoajien määrä on kasvanut jo kahdeksaan: Bahnhof, Kaisanet, Kuuskaista, Localnet, Lounea, Mpy, Seltimil ja Telia.

– Verkkomme on avoin kaikille yrityksille, jotka haluavat tulla myymään omia laajakaistapalveluitaan asiakkaillemme. Tänä vuonna toimijoiden määrä kasvaa ja toivottavasti näemme myös muita kansainvälisiä yrityksiä verkossamme vuoden mittaan, Kaunisto kertoo.

Tietoa Bahnhofista:

– perustettu 1994 Ruotsissa
– liikevaihto Q3/2022: 436 MSEK
– asiakkaita yli 439 700
– 7 omaa datakeskusta

Vastaa